tiistai 30. kesäkuuta 2015

Läppäri lääkärissä


Läppärini oli muutaman päivän lääkärillä... onneksi ei ollut mitään peruuttamatonta vaivaa. Päinvastoin toimii taas hyvin ja nopeammin. Ikävä meinasi jo tulla. Onhan meillä tuo iPad, muttei se tunnu yhtä läheiseltä. Eräs luokkakaverini kun on kiintynyt iPadiinsä niin, että on kuulemma ilmoittanut sen lähiomaisekseen;)

Vietin juhannuksena syntymäpäiviäni ja sain lapsilta lahjaksi teatteri-illan. Kävimme ensin Karirannan kahvilassa nauttimassa kahvit kakkuineen. Sieltä suuntasimme Messilän markkinaravintolaan kesäteatteriin. En ollut siellä aikaisemmin käynyt ja yllätyin iloisesti. Viehättävä miljöö, teatteri vintillä ja sielläkin oli viihtyisä kahvila. Joten nautimme siellä kuoharit ennen teatterin alkua. Mainostan teatteria blogissani, koska tämä näytelmä ylitti kaikki odotukset. Musikaali rakkauslauluista ja esiintyjillä oli niin kauniit äänet, että monesti nousi kirjaimellisesti iho kananlihalle. Sinne musiikin lomaan oli luotu ihan hauska juonikin. Hyvät näyttelijät!!! Suosittelen lämmöllä jos liikkuu Lahden seutuvilla. Kiitos lahjastani!


 
 
Ompelin pussukan tilkkuleikkureilleni. Eteen laitoin kristallimuovia etten unohtaisi sisältöä;) Vuoren ja kankaan väliin tikkasin vahvan, ohuen kovikkeen, joka pitää pussukan hyvin kuosissaan. Sisään ompelin pienen taskun, mihin sujautin leikkurin terän teroittajan.
 
 



 
 
Mukavaa, lämmintä, kesäistä viikkoa kaikille!

 

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Ensimmäiset karkkipussit


Ei mennyt kuin strömsössä. Sain Marlelta hyvät ohjeet miten toimia. Toteutus on vielä hakusessa. Laitoin leivinpaperin alle, liimakuitukankaan mihin asettelin paperit ja leivinpaperin päälle. Ei  tarttuneet paperit kankaaseen vaan hypähtelivät iloisesti sikinsokin pitkin pöytiä. Olisko syynä ollut liiman laatu? Vai joku kikka kakkosen puute???
Ompelin paperit sitten yksitellen liimakankaalle ja laiton vielä tikkauksen kanssa lakanakangasta alle. Tämän jälkeen näytin kyllä teokselle silitysrautaa jos vaikka vähän jäykistyisi ja siliäisi.
Ihan napakka pussukasta tuli tuon kristallimuovin ansiosta. Mitään vanua en lisännyt.

Papereita on vielä varastossa, joten kyllä näitä pussukoita täytyy lisää ommella!



 
 
 
 
 
Menneenä viikonloppuna piipahdimme Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla. Harmitti kun ei ollut kameraa mukana olis tullut niin värikkäitä kuvia. Mukaani löysin parmesan juustoa, oliiviöljyä ja kukka-asetelman. Hinta ruukkuineen 15 € :) Se piti oikein kuvata!
 
 
 
 
Markkinat olivat oikea onnenpotku. Löysin hukassa olleen ystäväni sieltä, opiskelukaverini:)
 
Mukavaa juhannuksen odottelua (huopatossut jalassa)!
 
 


sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

ARVONTA SUORITETTU:)




 
 
 
 
 
Sateisen päivän päätteeksi on arvonta suoritettu:) Virallisena valvojana toimi mieheni, joka toimi myös onnettaren virassa...
 
1. Palkinnon voitti Irma, Tilkuista totta
2. Palkinnon Sude, Suden silmukat
3. Palkinto, Marle
 
Onnittelut voittajille!
 
Lähetän palkinnot voittajille kun olen saanut osoitteet. Irma saa valita tilkkulehdistä ensin minkä haluaa ja ilmoitan Sudelle mistä kahdesta saapi valita. Marlelle toimitan kolmannen lehden + kaikille kankaat ym. Olisi ihanaa tulevaisuudessa nähdä kenties jotain ompelusta kankaasta;)
 
 
 

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kesän kukkia...


Torstaina oli kova tuuli, mutta päätin siivota parvekkeen viimeisen päälle. Pesin ikkunat, pyyhin pinnat, imuroin pehmusteet, hain maton ja asettelin vielä puhtaat tyynyt sohvalle ja tuoleille. Nyt on mukava nauttia parvekkeesta!

Puutarhalta hain siivouksen jälkeen kukkia. Tarkoitus oli hakea puutarhalta valkoisia ja vaaleanpunaisia Hortensioita. Ajelimme takuuvarmaan puutarhamyymälään, joka ei niin takuuvarma ollutkaan. Koko myymälä oli poissa, purettu ja hävitetty maan tasalle. Kolmessa muussa piipahdimme, mutta eipä löytynyt. Neljännestä löytyi valkoinen. Vaaleanpunaisesta jäin vielä haaveilemaan, mutta jospa sen lenkillä käydessäni jostakin löydän??? Tyytyväinen olen kyllä näihin kukkiin ja ne tuovat iloa, kesän ja kauneutta.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Arvonta...





 
 
 
Kesäkuun, ja ennen kaikkea kaikkien lukijoiden ja täällä vierailleiden kunniaksi järjestän blogissani arvonnan! Kiitän samalla kaikista ihanista kommenteistanne! Arvon 3 palkintoa, jotka ovat käsityöaiheisia. 
 
Ensimmäinen palkinto: Tekstikangasta kooltaan 50 * 75 cm, 1 m pitsiä, yllä olevan kuvan kaupasta, Rothenburgista Saksasta, ostettu pitsinen perhonen, käsityöaiheinen kortti (josta voit vaikka tuunata itsellesi taulun ) ja pikkuruinen ompelurasia.
 
Toinen ja kolmas palkinto: Tekstikangasta 35 * 45 cm, 1 m pitsiä, yllä olevan kuvan kaupasta, Rothenburgista Saksasta, ostettu pitsinen perhonen, käsityöaiheinen kortti.
 
 
 
 
 
Lisäksi saat valita yhden allaolevista lehdistä. Ensimmäisen palkinnon saaja saa valita omansa tietenkin ensimmäisenä:)
 
 
 
 
Lehti 1. Patchwork + Quilting saksankielinen
Lehti 2. Creative Bags to Make englanninkielinen
Lehti 3. Australialainen Patchwork & Stitching englanninkielinen
 
 
Yhden arvan saat kommentoimalla ja olemalla lukija tai liittymällä lukijaksi. 
 Toisen arvan saat, jos mainostat arvontaa omassa blogissasi. (Arvonnan kuvia tai kuvaa voit käyttää blogissasi)
 
Arvonta alkaa tänään (2.6)
... ja päättyy ( sunnuntaina 14.6)
 
Toivotan kaikille onnea arvontaan!
 
PS: Ilmoitathan monella arvalla olet mukana:)  



 
 

maanantai 1. kesäkuuta 2015

18. - 21. Lomapäivä


Tässä Itävallan pikkukaupunki Hallstatt esittelyssä. Kaupunki on alhaalla vuorien ympäröimänä ja kaunis kuin karamelli! Asukkaita n. 1000. Se on syrjässä eikä sinne eksy vahingossa, mutta käynti kannattaa. Autolla Salzburgista oli ajomatkaa n. 1 h ja matkat maalaismaisemien läpi olivat kauniit.
Kaupungin vuorten onkaloissa sijaitsee suolakaivos, joka oli mielenkiintoinen retki!
http://www.matkallamaailmalla.fi/11.Hallstatt.Hallstatt.html Tässä mielenkiintoinen linkki kaupungista.



 
 
Kaupunki kuvattuna ylhäältäpäin näköalakielekkeeltä.
 
 
 
 
Näin pääsimme näköalapaikalle ja suolakaivoksille.
 
 
 
 
Yllä kuva Hallstattin kaupungista.
 
 
Vietimme kauniin aurinkoisen päivän Salzburgin vanhassa kaupungissa. Löysin hauskan puodin täynnä eri vuodenaikojen ihanuuksia! Kananmunat oli maalattu, kylkeen oli liimattu ristipistotyö tai ne oli muuten koristeltu kauniisti. Aiheina löytyi mm. joulu, pääsiäinen, halloween, kesä, matkailu...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Sound of music"-elokuvan kuvauspaikoilla kävimme risteilyn ja bussikuljetuksen yhdistelmällä. Puutarhassa oli opastettu kierros...
 
 



 
 
 
 
 
Viimeisenä lomapäivänä ajoimme takaisin Muncheniin palauttamaan vuokra-auton. 36 km:n etäisyydellä lentokentältä on Dachaun keskitysleiri. Surullinen muistutus Holokaustista.
 
 






 
 
 
Kotona jälleen. Paljon on koettu ja nähty. Itselleni matkailu niin Suomessa, nurkan takana kuin ulkomailla on tärkeää ja yksi elämän suolasta. Matkan ei tarvitse olla pitkä, se voi olla pätkä. Se voi ulottua vaikka takapihalle ja olla suuri nautinto!
Toivon, että matkakuvani ilahduttivat. Ainakin tähän viimeiseen postatukseen laitoin linkkejä. Niistä näet lisää kuvia sekä osoitteita (jos kiinnostuit).
 
Mukavaa alkanutta viikkoa ja kiitos kommenteistanne:)